Introductie tot CFD

Contracts for Difference ('CFD’s')-producten zijn ontwikkeld zodat klanten kunnen profiteren van alle voordelen van een positie in aandelen, indices, ETF, forex of grondstoffen zonder fysiek eigenaar van het onderliggende instrument zelf te hoeven zijn. Een klant gaat een contract voor een CFD aan tegen de genoteerde prijs. Het verschil tussen die prijs en de prijs wanneer de positie wordt gesloten, wordt in contanten verrekend, vandaar de naam 'Contract for Difference' of CFD.

Let op: dat klanten kunnen door te handelen in CFD's hun gehele kapitaal verliezen. Wees u bewust van de bijbehorende risico's.

Klanten kunnen met CFD’s kopen ('go long') en de positie later sluiten door te verkopen. Van de andere kant kunnen klanten ook verkopen ('go short') en de positie later sluiten door te kopen. Verkopen tegen een hogere/lagere prijs dan de aankoopprijs levert een bijbehorend(e) winst/verlies op.

CFD’s zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen en wij denken dat dit in toenemende mate de geprefereerde manier van handelen op de financiële markten zal worden.

CFD’s werken als volgt: in plaats van 1.000 aandelen Microsoft bij een effectenmakelaar te kopen, kan een klant 1.000 CFD's van Microsoft op het Plus500 handelsplatform kopen. Een stijging van de koers van Microsoft met $5,- per aandeel zou de klant een winst van $5.000,- opleveren, net als wanneer hij de eigenlijke aandelen zoals verhandeld op de beurs had gekocht.

Plus500 biedt CFD's met nul commissie en zeer aantrekkelijke margevereisten. Tot de andere voordelen behoren geen wisselkosten en geen zegelrecht. Veel van de inefficiënties van de handel in de onderliggende aandelen op de beurs worden geëlimineerd. De kosten en vertragingen in de fysieke levering van aandelen, de registratie en het eventuele bewaarloon van een effectenmakelaar worden allemaal vermeden. Het andere grote voordeel van CFD's is dat klanten kunnen handelen op marge met een hefboom (leverage). CFD-trading betekent dat klanten een portefeuille aan aandelen, indices of grondstoffen kunnen verhandelen zonder er grote sommen geld voor vast te leggen. In bovenstaand voorbeeld hoeft de klant die voor $50.000,- aandelen koopt slechts een initiële marge van $1.000,- aan te houden voor een vergelijkbare CFD-portefeuille.

Financiële aanspraken, zoals dividenden, worden contant verrekend, rechtstreeks naar de rekening van de CFD-houder. Eventueel stemrecht voor de aandeelhouder is echter niet beschikbaar voor de houder van een vergelijkbaar CFD.

Alle bijzonderheden over ons beleid voor het uitvoeren van orders vindt u via deze koppeling.