Voegt u dividenden toe?

Een dividend is een deel van de bedrijfswinst die aan de aandeelhouders wordt uitgekeerd, de sluitingsdatum voor aandeelhouderschap om in aanmerking te komen voor een dividend, is de ex-dividend datum.
Bij Plus500 handelt u in CFD's op aandelen, dus u bezit eigenlijk zelf het aandeel niet. Als u een open equity of ETF CFD-positie heeft op de ex-dividend datum, wordt uw rekening aangepast met het dividend op de onderliggende markt. Als u een koop positie heeft, zult u het dividend ontvangen als een positieve aanpassing op uw rekening, maar als u een verkoop positie heeft, zal er een negatieve aanpassing worden toegepast. Houdt er rekening mee dat er geen stemrechten worden verworven op Equity CFD's.

Heeft u geen antwoord op uw vraag gevonden? Contacteer ons!
E-mail

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 80,5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.