Risicobeheertools

Gebruik onze tools om uw handelrisico te beheren:

Denk eraan dat CFD's een hefboomproduct zijn en kunnen leiden tot het verlies van uw volledige kapitaal. Wees er zeker van dat u de bijbehorende risico's volledig begrijpt.

Laptop met een schermafbeelding van de Plus500 app

Beheer uw gewenste account-leverage

Bij Plus500 kunt u handelen met hoge of lage hefboomwerking, afhankelijk van de vooraf gedefinieerde hefboomwerking voor elk instrument, uw 'totale positiewaarde' en 'Equity.' U kunt uw 'Eigen vermogen' controleren door middel van het storten of opnemen van geld. U kunt uw 'Totale positiewaarde' controleren door het openen of sluiten van posities.
Uw 'Totale positiewaarde' en 'Eigen vermogen' kunnen bekeken worden via de Momentopname account-pagina die u kunt bereiken vanuit het hoofdhandelvenster.

Voorbeelden:

Als u $100,000 stort [uw eigen vermogen is $100,000] en Natural Gas koopt ter waarde van $100,000, dan handelt u met een leverage van 1 [geen leverage). Let op dat u nog steeds de night premium betaalt voor alle posities die 's nachts zijn behouden.

Als u $20,000 stort [uw eigen vermogen is $20,000] op plus500 en Natural Gas koopt ter waarde van $200,000, dan handelt u met een leverage van 10. Zoals voordien betaalt de night premium voor alle posities die 's nachts zijn behouden.

Beheer uw gewenste account-leverage
 • Handel met de leverage die het beste bij uw handelbehoeften past
 • U kunt handelen met het gebruik van hoge of lage leverage
 • Night Premium is nog van toepassing

Stel 'Sluit bij winst' [Limiet] of 'Sluit bij verlies' [Stop-loss] prijsniveau's in

Een stop-loss kan toegevoegd worden aan uw handelsverkeer, hetzij vóór het openen of door het aanpassen van een open positie. Stel het prijsniveau in waarop uw positie moet sluiten als de markt zich tegen u keert. Een standaard stop loss garandeert niet, dat uw positie op het exacte prijsniveau dat u specificeert, zal sluiten. Als de marktprijs plotseling naar beneden of naar boven schiet, buiten uw stopniveau, is het mogelijk dat uw positie wordt afgesloten op een slechter prijsniveau dan u ingesteld had. Dit staat bekend als een 'slippage'.

Voorbeelden:

Google verhandelt tegen $1194 - $1196 (Verkopen/Kopen)
U koopt 10 aandelen van Google.
U wilt uw verlies beperken tot $1000. [af en toe kunt u meer verliezen als gevolg van slippage]
U plaatst een 'Sluit bij verlies' [Stop loss]-prijs van $1096.
Google schiet direct omlaag naar $1094 en dan verder naar $1080.
Uw positie zal worden gesloten op $1094.
Uw verlies is: 10*(1196 - 1094) = $1020.

Stel 'Sluit bij winst' [Limiet] of 'Sluit bij verlies' [Stop-loss] prijsniveau's in
 • Kostenloos
 • Helpt bij het instellen van vooraf bepaalde limieten

Gegarandeerde Stop

Het toevoegen van een gegarandeerde stop aan uw handel plaatst een absolute limiet op het mogelijke verlies. Zelfs als de markt plotseling omlaag duikt zal uw positie gesloten worden op de exact gespecificeerde prijs, zonder het risico van slippage.
Een 'Gegarandeerde stop' is alleen beschikbaar voor bepaalde instrumenten. Als een instrument een 'Gegarandeerde stop' ondersteunt zal een aanvinkhokje duidelijk zichtbaar zijn.
Details 'Gegarandeerde stop':
Ze kunnen alleen op een nieuwe handel geplaatst worden en kunnen niet worden toegevoegd aan een bestaande positie. Een Gegarandeerde stop kan alleen worden geactiveerd/aangepast wanneer het instrument beschikbaar is en aan het handelen is. Zodra het actief is kan het niet worden verwijderd, alleen de stopprijs kan veranderd worden.
De kosten voor een spreidingsaanpassing voor een 'Gegarandeerde stop' kan niet worden gerestitueerd zodra het geactiveerd is en zal worden getoond voor goedkeuring.
Let op dat een prijs voor de Gegarandeerde stop binnen een bepaalde marge van de huidige handelprijs van het instrument moet liggen.

Voorbeelden:

Google VERKOPEN/KOPEN = $498/$500.
U koopt 10 aandelen van Google, laten we zeggen dat de spreidingsaanpassing van de Gegarandeerde stop $10 is.
U plaatst een gegarandeerde stop op $450.
Google valt naar $400, u bent gegarandeerd om uit de positie te komen op $450 en niet op $400.

Met een gegarandeerde stop op 10 aandelen: P&L = $4500 - $5000 - $10 [gegarandeerde stop spreidingsaanpassing] = -$510
Zonder een gegarandeerde stop: P&L = $4000 - $5000 = -$1000

Gegarandeerde Stop
 • Extra spreiding is van toepassing
 • Limieten op uw risico
 • Weet van te voren uw maximaal mogelijk verlies

Prijswaarschuwingen

Stel prijswaarschuwingen in om u te berichten, wanneer de markt een bepaalde aankoop- of verkoopprijs bereikt. In tegenstelling tot een stop, houdt een prijswaarschuwing uw positie open, zodat u kunt beslissen welke actie er ondernomen moet worden wanneer de markt zich beweegt.
Op de instrumentenlijst en het instrumentendetail-scherm is er een bel-icoon - klikken op de bel zal een 'prijswaarschuwing'-scherm openen.

Voorbeelden:

Petroleum wordt verhandeld tegen $105 per vat. U denkt dat er een mogelijkheid bestaat dat petroleum verhandeld zal worden tegen $80.
U stelt een prijswaarschuwing in voor petroleum op $80.
Petroleum duikt naar $78.
U krijgt een e-mail en een sms die u laten weten wat de nieuwe petroleumprijs is.

Prijswaarschuwingen
 • Kostenloos
 • Gebruikt wanneer de markt belangrijke bewegingen maakt maar uw positie openhoudt
 • Krijg een e-mail-, sms- of push-notificatie

Trailing-stop - beschermt automatisch het minimum van een positie terwijl het maximum vergrendeld wordt.

Een trailing stop-order wordt gegenereerd om de winst te beschermen door een positie open te laten zolang de prijs in de goede richting gaat, de handel wordt echter gesloten zodra de prijs van richting verandert met een bepaald aantal pips.
Het gebruik van een trailing stop-order betekent dat u winsten beschermt terwijl u 'verliezen' beperkt, zonder dat u manueel de stop-loss prijs van uw positie(s) moet aanpassen.
Deze functie is gratis en is alleen beschikbaar bij een niet-gegarandeerde stop-order.

Voorbeelden:

Yahoo CFD wordt verhandeld tegen $45.51/$45.73 (verkoop/koop).
U koopt 100 aandelen van Yahoo CFD tegen $45.73 waarbij 1 pip = $0.1.
U plaats een trailing stop-order bij 50 pips waardoor een stop loss-order wordt ingesteld bij het tarief van $45.01 ($45.51 – $0.50).
Als de Yahoo CFD verkoopprijs snelt begint te stijgen en $47.60 bereikt zal de nieuwe stop loss-order de verandering volgen tot $47.10 ($47.60 - $0.50).
Als de Yahoo CFD verkoopprijs blijft stijgen tot $49.75 zal de nieuwe stop loss-order de verandering volgen tot $49.25 ($49.75 - $0.50).
Na een tijd keert de Yahoo CFD verkoopprijs tegen u en bereikt $46.51.
Aangezien u een trailing stop prijs vastgesteld had bij $49.25 zal Plus500 het uitvoeren aan deze prijs (indien van toepassing), anders zal de positie worden gesloten bij de volgende best beschikbare prijs.
In dit geval veranderd de prijs van $49.75 tot $46.51 en zal de positie gesloten worden op de volgende best beschikbare prijs van $46.51.
Samenvatting van de winst: 100* ($46.51–$45.73) = $78.

Trailing-stop - beschermt automatisch het minimum van een positie terwijl het maximum vergrendeld wordt.
 • Kostenloos
 • Stel uw winsten veilig
 • Amendeert automatisch de 'stopprijs'
 • Niet gegarandeerd
24/7 Ondersteuning
Hulp nodig?
24/7 Ondersteuning

Denk eraan dat CFD's een hefboomproduct zijn en kunnen leiden tot het verlies van uw volledige kapitaal. Wees er zeker van dat u de bijbehorende risico's volledig begrijpt.