CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.

Menu

Waarom Bitcoin-grafieken gebruiken?

Handelaars in cryptovaluta die geïnteresseerd zijn in technische analyse zullen zich waarschijnlijk aangetrokken voelen tot de mogelijkheid om grafieken te gebruiken wanneer ze Bitcoin verhandelen. Dit is een geweldige manier om prijsbewegingen te analyseren om te beslissen wanneer Bitcoin te kopen of te verkopen tegen de optimale prijs. Het gebruik van Bitcoin live grafieken is een manier om een objectieve maatstaf te krijgen van hoe de prijs van de crypto beweegt, zonder te hoeven vertrouwen op intuïtie.

Plus500 biedt vele soorten grafieken, waaronder de drie meest populaire: Lijngrafieken, staafgrafieken en kandelaargrafieken - ze kunnen allemaal gebruikt worden bij het handelen in Bitcoin. Elk biedt verschillende voordelen en u moet bepalen welk type grafiek de voorkeur geniet voor uw eigen persoonlijke tradingstrategie.

Lijngrafieken

De lijngrafiek is de meest eenvoudige grafiekstijl op het Plus500-platform. Het toont de slotkoers van Bitcoin voor een specifieke tijdsperiode die de trader kiest. De lijngrafiek is een visuele weergave van wat er gebeurt met de Bitcoin-prijs gedurende de handelsdag, en toont alleen de slotkoersgegevens, zodat prijsinformatie van minder kritieke momenten van de dag eruit gefilterd wordt. U ziet gewoon wat de prijs was op de dag(en) ervoor, en vergelijkt dat met waar de prijs nu is. Dit kan het gemakkelijker maken om trends te ontdekken.

Neem bijvoorbeeld steun- en weerstandstrendlijnen. Een steunlijn is het niveau waar een neerwaartse trend naar verwachting zal stoppen als gevolg van een toegenomen vraag, terwijl een weerstandslijn het niveau is waar een opwaartse trend een goede kans heeft om te stoppen als gevolg van een toegenomen aanbod. Wanneer de waarde van Bitcoin een steun- of weerstandspunt raakt, kan dit betekenen dat er een prijsomslag op komst is, maar soms kan het moeilijk zijn om vast te stellen of de weerstandslijn daadwerkelijk werd geraakt of dat de beweging een korte onregelmatigheid was.

Mobiele telefoon met Bitcoin-berggrafiek op Plus500 app.

Illustratieve prijzen.

Staafgrafieken

De staafgrafiek van het Plus500 platform geeft iets meer informatie dan een lijndiagram. Het toont de openingskoers, hoogste koers, laagste koers en slotkoers van Bitcoin over een bepaalde periode. De grafiek bestaat uit een verzameling balken, waarbij elke verticale lijn het verschil weergeeft tussen de hoogste en laagste koers van Bitcoin voor een bepaald tijdsbestek, terwijl een balk links de openingskoers weergeeft en een balk rechts de slotkoers.

Staafgrafieken kunnen in één oogopslag veel informatie geven over een Bitcoin-handelssessie. Lange verticale lijnen wijzen op periodes van hoge volatiliteit op het Plus500 platform, waar er veel koersbewegingen waren tussen het hoogste en het laagste punt. Korte balken verschijnen wanneer er weinig prijsbewegingen zijn.

U kunt ook informatie halen uit de plaatsing van de horizontale lijnen. Als de openings- en slotkoersen ver van elkaar verwijderd zijn, dan waren de traders actief tijdens die sessie. Als de twee punten dicht bij elkaar liggen, waren de handelaars minder zeker over hoe te handelen.

Kandelaargrafieken

Kandelaar- (of kaars-) grafieken op het Plus500-platform tonen vergelijkbare informatie als een staafgrafiek. In beide soorten grafieken is er een verticale lijn die de hoogste en laagste koersen voor een bepaalde tijdsperiode weergeeft.

Bij kandelaars echter wordt de ruimte tussen de open- en sluitpunten ingekleurd om een kaars te vormen, waarbij de verticale lijn als een lont uit de boven- en onderkant van het lichaam van de kaars steekt. Het lichaam is rood gekleurd als de Bitcoin-prijs hoger was bij de opening dan bij de sluiting, en het lichaam is groen gekleurd als de slotkoers hoger was dan de opening.

Wanneer de kandelaars op een grafiek worden uitgezet, kunnen zij verschillende patronen vormen. Deze patronen werden voor het eerst gedefinieerd door Japanse grondstoffenhandelaren in de jaren 1700. Men ontdekte dat sommige regelmatig voorkomende patronen kunnen worden gebruikt om prijsbewegingen op korte termijn te voorspellen. Uiteindelijk besloten sommige Bitcoin-traders ook om kaarsen te gebruiken als een manier om tendensen naar bullish en bearish trends te vinden.

U kunt zelfs uptrends en downtrends onderscheiden door te kijken naar de kleuren die op de staven verschijnen. Wanneer u meer groen ziet, wijst dit op een uptrend, terwijl meer rood wijst op een downtrend.

Plus500 mobiele app met Bitcoin-grafiek.

Illustratieve prijzen.

Bitcoin koersgrafiek

Een Bitcoin-koersgrafiek bevat een lijst van BTC/USD-koersen voor specifieke data. De eerste prijsstijging van Bitcoin vond plaats in 2010 toen de prijs voor een enkele munt van $0,0008 naar $0,08 ging, en sindsdien zijn er talloze prijsschommelingen geweest voor traders om te meten. Traders kunnen Bitcoin-koersgrafieken gebruiken om historische koersen voor de cryptovaluta te bekijken. Dit is een van de manieren om prognoses op te stellen en historische gegevens en trends te bekijken.

Bitcoin Live Grafiek

Omdat Bitcoin gedecentraliseerd is, kent het periodes van grote volatiliteit. Om goed te kunnen handelen in Bitcoin, is het belangrijk om te volgen hoe de prijzen zich ontwikkelen. Veel handelaren volgen de Bitcoin-prijzen in real-time met behulp van live Bitcoin-grafieken. Dit type grafiek kan ook worden gebruikt voor gedetailleerde handelsanalyse.

Waarom Bitcoin verhandelen tegen USD?

In tegenstelling tot fiatvaluta werkt Bitcoin met peer-to-peer technologie. Dit betekent dat er geen Centrale Bank of andere autoriteit is die bepaalt hoeveel Bitcoin waard is. De waarde van de cryptovaluta wordt volledig bepaald door hoeveel kopers bereid zijn te betalen voor Bitcoin, en tegen welke prijs verkopers bereid zijn er afstand van te doen.

Omdat USD de meest gebruikte valuta ter wereld is, is het logisch dat het paar Bitcoin/USD (BTC/USD) ook veel gebruikt wordt door traders. Dit is een goede reden om aandacht te besteden aan de Bitcoin-grafiek voor USD om te zien hoe de crypto presteert.

Bitcoin grafieken zijn een manier om een koershistoriek voor de cryptovaluta te zien die gebruikt kan worden als onderdeel van het besluitvormingsproces tijdens het handelen. Er zijn verschillende soorten grafieken die elk andere voordelen bieden aan traders.

Onder voorbehoud van beschikbaarheid van de operator.

Hulp nodig?
24/7 Ondersteuning